HomeTipyJak skladovat párky a salámy: lze je zmrazit

Jak skladovat párky a salámy: lze je zmrazit

Pokud jste nakoupili příliš mnoho párků nebo klobás, vyvstává otázka: jak všechny masné výrobky uchovat, aby se nezkazily.Párky můžete uvařit v těstě – tak se výrobek v domácnosti rychleji spotřebuje.Existuje i jednodušší možnost ‚záchrany‘ masných výrobků.

V tomto článku se dozvíte, zda můžete uzeniny zmrazit v mrazáku, a také jak skladovat párky bez chladničky.

  • Jak dlouho skladovat párky a klobásy v chladničce.
  • Mohou se párky a klobásy zmrazit.
  • Jak skladovat párky a klobásy bez chlazení.
  • Klobásy v těstě: jak je skladovat a mrazit.
  • Jak dlouho uchovávat párky a klobásy v chladničce

    Při nákupu párků a salámů nezapomeňte zohlednit dobu jejich trvanlivosti.Pozorně si prohlédněte obal.Výrobce musí uvést, jak dlouho a při jaké teplotě lze párky skladovat v chladničce.V průměru lze tyto masné výrobky skladovat nejdéle tři dny po otevření vakuového obalu.Pokud si však uvědomíte, že párky nestihnete sníst za několik dní, je důležité se zamyslet nad tím, jak výrobek uchovat.

    Zda lze párky a klobásy zmrazit

    Mnoho lidí ani neví, zda lze párky skladovat v mrazáku.Ve skutečnosti je to velmi jednoduché.Při správném zmrazení se párky a klobásy nekazí a jejich chuť se nemění.

    Masné výrobky je lepší zmrazovat celé, bez krájení na kousky.Důležité je také neodstraňovat z klobás a párků střívko, protože to pomůže zachovat jejich chuť.Před zmrazením uzenin je lepší je naporcovat do polyethylenových sáčků.

    Je důležité zvážit, jak dlouho budou uzeniny v mrazničce uloženy.Tyto masné výrobky by se neměly skladovat zmrazené déle než 2 měsíce.Po uplynutí této doby se chuť a struktura párků a salámů zhorší.Proto nezapomeňte na balení napsat datum zmrazení, abyste na dobu trvanlivosti nezapomněli.

    Rozmrazení párků nebo klobás po zmrazení je poměrně snadné.Můžete je uvařit, osmažit nebo rozmrazit v mikrovlnné troubě.

    Párky v syrovém těstě lze v mrazáku skladovat až dva měsíce / foto ua.depositphotos.com.

    Jak skladovat párky a klobásy bez ledničky

    Někdy nastanou situace, kdy nejsou vhodné podmínky pro skladování uzenin nebo párků.Například na pikniku nemusí mít každý k dispozici přenosnou chladničku.Proto je velmi důležité vědět, jak skladovat párky bez chladničky.

    Klobásy a párky jsou považovány za výrobky podléhající rychlé zkáze.Je žádoucí tyto masné výrobky spotřebovat do 2-3 hodin, a to co nejdříve.Pokud je venku horko, je velmi nebezpečné skladovat uzeniny bez chladničky.Během několika hodin se výrobek může zkazit a dokonce způsobit otravu.

    Klobásy v těstě: jak je skladovat a zmrazovat

    Pokud nechcete klobásky jen zmrazit, připravte si přípravek, který rozhodně potěší domácnost i hosty.Chutnou a snadnou variantou jsou klobásy v těstě.Připravte si těsto, zabalte do něj párky a zmrazte je.Před zmrazením se je nevyplatí péct, chuť těsta se po takovém skladování značně znehodnotí.Jaká je trvanlivost párků v těstě? Pokud lze hotový výrobek skladovat nejdéle 36 hodin, doba skladovatelnosti se po zmrazení prodlouží.Klobásy v syrovém těstě lze skladovat v mrazničce až dva měsíce.

    Patrik Paulis
    Patrik Paulis
    Patrick Paulis vystřídal mnoho významných pracovních pozic, absolvoval nespočet zahraničních stáží, mezinárodních kurzů a neustále rozšiřuje své znalosti a dovednosti. Jeho praxe je založena na pevných základech učení a praxe

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular